6.5.11

Vanha ja viisas mustaihoinen afrikkalaishenkilö

- Hyvää, sanoi neekeriukko, päivää.
- Hyvää päivää. Mitä teille saisi olla?
- Tulin hakemaan turvapaikkaa. Olen kuullut juttua, että täällä Suomessa tällainen ihan tavallinen neekeriukko saa pysyvän oleskeluluvan, ilmaisen asunnon ja elatuksen koko loppuelämäkseen kun rajalla sanoo taikasanan.
- Ei se nyt ihan niin ole. Te olette nyt saanut vähän väärää tietoa.
- Niinkö? Sekö ei siis riitä, että minä sanon turvapaikka. Asylum. Kansainvälistä suojelua pittää nyt saada kiireesti.
- Tässä on tietty prosessi. Teidän turvapaikkahakemuksenne on tietenkin tutkittava perusteellisesti. Osa hakemuksista hylätään, mutta te voitte valittaa päätöksestä loputtomasti, joten lopputulos on tietenkin sama. Totta kai te saatte jäädä maahan ja saatte elatuksen loppuelämäksenne, mutta ensin on käytävä läpi tämä parin-kolmen vuoden prosessi.
- Mitäs järkeä siinä on? Jos lopputulos on kuitenkin aina sama ja kaikki saavat jäädä?
- No tämä asianmukainen turvapaikkatutkintaprosessi mahdollistaa tietenkin sen, että me voimme jakaa valtavasti rahaa sellaisille tahoille, jotka hyötyvät laittomasta maahanmuutosta rahallisesti. Tässähän on lukuisia eri intressiryhmiä, kuten juristit, tulkit, vastaanottokeskusten työntekijät, maahanmuuttokoordinaattorit, kotouttamisasiantuntijat, ylibyrokraatit, henkilökohtaiset suvaitsemistukiavustajat ja vähemmistövaltuutetun toimiston 185 työntekijää. Ja sitten vielä pari juristia siihen päälle.
- Kyllä te valkonaamat olette hulluja. Te käytätte loputtomasti aikaa sen pohtimiseen, saako neekeriukkoa sanoa neekeriukoksi, kun teidän pitäisi miettiä, että onko tässä koko systeemissä mitään järkeä. Siis siinä, että joku tulee toiselta puolelta maapalloa Suomeen ja saa elinikäisen elatuksen vain sanomalla taikasanan.
- Niin.
- Meillä Afrikassa asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä: neekeriukko on neekeriukko, neekeriakka on neekeriakka, kikuju on kikuju, masailla on iso muna ja pygmi on kääpiö. Ja valkonaama on helposti huijattava hölmö, jolla on enemmän rahaa kuin järkeä. Sieltä riittää tulijoita niin kauan kuin on ilmaista elatusta tarjolla. Meillä Afrikassa ylikansoitusongelmat ratkaistaan ostamalla halpoja kiinalaisia vesureita ja pistämällä päitä poikki niin kauan, että luonnon tasapaino palautuu, mutta täällä Suomessa te yritätte oikein väkisin tuoda itsellenne ne ongelmat, joita Afrikassa on jouduttu vesureilla ratkomaan.
- Niin mutta ihmisoikeudet.
- Siinä ei kuulkaas tarvitse olla kummoinenkaan Savanniahon ajattelija kun jo näkee, että tämä teidän touhunne on täysin järkeä vailla.
- Onhan tuossa tietenkin ajattelemisen aihetta. No, mitäs nyt sitten tehdään?
- Pistetään yksi turvapaikka. Normiprosessilla. Siihen ikuiseen elatukseen voi laittaa runsaasti tarveharkintaista. Ilmainen kämppä mielellään Eirasta. Ne maahanmuuttajalähiöt ovat kuulemma kovin levottomia.

4 comments:

IDA said...

Ou JEE!

Olinko eka?

:)

a said...

Juuri näin!

Yrjöperskeles said...

Tervetuloa takaisin Reino!

Mökkihullu said...

Erittäin hyvä pakina! Jaan ehdottomasti Facebookissa :)